Forum Aukcjostat
07 Wrzesień, 2010, 06:40:34 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Aukcjostat.pl   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: świstak prze do góry  (Przeczytany 1362 razy)
wystawiacz aukcyjny
Newbie
*

« : 07 Lipiec, 2009, 14:35:25 »

Świstak przekroczył pół miliona trwających aukcji i ciągle pnie się w górę.
Może jednak jest szansa aby choć trochę przełamać praktyki monopolistyczne allegro? Mrugnięcie
ALF
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : 03 Sierpień, 2009, 19:33:38 »

Ależ już przełamał Duży uśmiech
Zobacz ilość aukcji pocztówek na allegro i świstaku... Duży uśmiech A to nie jedyna kategoria...
wystawiacz aukcyjny
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : 01 Marzec, 2010, 10:04:36 »

Takiego czegoś  to jeszcze nie było. Szok
Po ostatnich zmianach z którymi nie zgadzają się użytkownicy Allegro ,Świstak w ciągu miesiąca zyskał  100% więcej aktywnych aukcji i przekroczył milion. Duży uśmiech
Proszę zobaczyć jak wygląda wykres statystyki za luty dla tego serwisu  Chichot
Nowych użytkowników też błyskawicznie przybywa.Tylko czy serwery to wytrzymają???
Jak tak dalej pójdzie to można będzie chyba mówić o zagrożeniu pozycji monopolisty.
Pytanie jest czy administratorzy  świstaka nie zmarnują szansy jaką im na tacy podała konkurencja i potrafią utrzymać tą tendencje wzrostową.
Świstak ma jeszcze sporo hamulców  w postaci słabo rozwiniętych kategorii, braku licytacji (obecnie jest tylko KUP TERAZ) oraz słabej reklamy medialnej.Często też są problemy z wyszukiwarką. Zawstydzony
Magnesem dla sprzedawców jest brak opłat za wystawianie i prowizji po sprzedaży , bezterminowe umieszczenie aukcji oraz dużo łatwiejszy kontakt z administracją
Tomase2006
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : 01 Marzec, 2010, 19:17:10 »

Wszystko fajnie, ale mam nadzieję, że twórcom Świstaka nie uderzy woda sodowa do głowy wraz ze wzrostem popularności.
Jazeon
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : 04 Marzec, 2010, 12:15:24 »

Na forum Super Sprzedawców Allegro toczy się dyskusja n/t przenoszenia aukcji do Świstaka.
O dziwo Allegro nie skasowało tematu - chyba będą tego żałowali Uśmiech
Do niedawna sprzedaż na Świstaku to było około 1% wystawionych produktów, a w ciągu miesiąca jest ponad 10%.
Niby nie wiele, ale ja odczuwam 10-krotny wzrost popularności Świstaka.

Osobiście uważam, że niewielkie prowizje Świstakowi się należą. W zamian za nie oczekiwałbym szybszych serwerów i mniej reklam Uśmiech
wystawiacz aukcyjny
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : 04 Marzec, 2010, 15:12:28 »

Jazeon ,a gdzie ty widzisz reklamy na świstaku??
Wystarczy przeglądarka Mozilla + dodatek Adblock Plus z subskrypcją filtrów i niechciane reklamy masz z głowy w całym internecie.
To jest najskuteczniejszy w tej chwili sposób na wyłączenie reklam zasłaniających właściwą stronę która cię interesuje.
W tej chwili zdaje sie na świstaku jedyna opcja płatna to promocja  aukcji, w srebrnych  wirtualnych lub w realnych złotówkach
Jazeon
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : 08 Marzec, 2010, 14:11:07 »

Metoda, którą podałeś, choć skuteczna, jest trochę działaniem nie fair.
Niektóre serwisy utrzymują się z reklam (dlatego są darmowe), a jeśli wszyscy będą uporczywie blokować ich wyświetlanie, to twórcom serwisów pozostają dwa wyjścia:
1. Pobierać opłaty za korzystanie z serwisu.
2. Bardziej wyrafinowane reklamy. Np flashe, które są pobierane z adresu serwisu (jeśli je zablokujesz to również zablokowane zostanie np menu), lub dynamiczna zmiana serwera reklamy (reklama wczytuje się zamiennie z kilku/nastu/set serwerów, puki nie zablokujesz wszystkich).

Ze względu na maniaków blokowania reklam, aby serwis był szybki jestem za wprowadzeniem niewielkich opłat na Świstak.pl
Tylko takie rozwiązanie moim zdaniem pozwoli Świstakowi nawiązać walkę o klienta z Allegro.

PS: W Operze nie potrzebujesz żadnych dodatków. Wystarczy RMB i "Zablokuj zawartość...".

filemon197
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : 10 Marzec, 2010, 11:17:18 »

WITAM

Fakt świstak idzie do góry ale? Są następujące ale: Jestem na tym serwisie prawie od jego powstania i niema się czym podniecać, że idzie w górę bo wszyscy chcą tam sprzedać a prawie nikt nie chcę kupić. Jest tam wielu ludzi takich co na allegro mają zamknięte konta i na świstaka poszli z powodu tej banicji. Jeśli nie posiada się własnej strony www na której umieści się linki na świstaka to cienko widzę jaką kol wiek sprzedaż a wiem co mówię bo jestem na tym serwisie prawie od jego powstania.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!